Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vita kladdkakemuffins med chokladfrosting och godisägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 150 g smör
  • 200 g vita chokladknappar
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver

Frosting

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 msk siktad kakao
  • 3-5 msk mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Placera 10-12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Häll i chokladen och rör om tills den smält. Vispa i sockret, använd gärna elvisp. Vispa i mjöl och vaniljpulver.
  4. Fyll muffinsformarna till 3/4 delar med muffinssmeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter, beroende på hur kladdiga du vill ha dem. Låt kallna.
  5. Frosting. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke. Vispa smöret ca 1 minut, använd elvisp. Vispa i florsockret, 3 msk i taget. Vispa i kakaopulvret. Vispa i mjölken, 1 msk i taget till slät krämig frosting.
  6. Garnera muffinsen med spritsad frosting.