Vita kladdkakemuffins med chokladfrosting och godisägg

Foto: Lennart Weibull
Ingredienser
12 stycken
- 150 g smör
- 200 g vita chokladknappar
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljpulver
Frosting
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl florsocker
- 2 msk siktad kakao
- 3-5 msk mjölk
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Placera 10-12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Häll i chokladen och rör om tills den smält. Vispa i sockret, använd gärna elvisp. Vispa i mjöl och vaniljpulver.
- Fyll muffinsformarna till 3/4 delar med muffinssmeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter, beroende på hur kladdiga du vill ha dem. Låt kallna.
- Frosting. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke. Vispa smöret ca 1 minut, använd elvisp. Vispa i florsockret, 3 msk i taget. Vispa i kakaopulvret. Vispa i mjölken, 1 msk i taget till slät krämig frosting.
- Garnera muffinsen med spritsad frosting.

Du kanske även gillar