Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit sparris med ­pilgrimsmussla & örtmajonnäs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lyxig förrätt med härliga pilgrimsmusslor till dill och persiljemajonnäs.

Ingredienser

8 portioner
  • 400 g vit sparris
  • 1 färsk dill
  • 1/2 färsk persilja
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 500 g räkor med skal
  • 16 pilgrimsmusslor
  • 3 msk smör/kokosfett

Dekoration

  • dillkvistar

Så här gör du

  1. Skär av det allra nedersta på sparrisen och koka den sedan precis mjuk. Skölj i kallt vatten.
  2. Lägg dill och persilja i en hög mixerbehållare tillsammans med rapsoljan. Mixa till en slät örtolja.
  3. Knäck ägget i en annan mixerbehållare, tänk på att den ska vara så smal som möjligt. Tillsätt senap, vinäger, salt och peppar.
  4. Ställ ner mixerstaven och häll på örtoljan. Börja mixa och håll mixerstaven still tills det har bildats en majonnäs i botten. Börja vicka lite smått och rör upp och ner tills allt är blandat.
  5. Smaka av om det behövs mer salt, peppar och vinäger.
  6. Skala räkorna. Stek pilgrimsmusslorna i smör eller kokosfett och salta och peppra lite.
  7. Servera sparrisen med majonnäsen, räkor, pilgrimsmusslor och en extra dillkvist.