Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit saffranskladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Riktigt god! Kakan håller gott och väl ett par dagar i kylen, men ta fram den i god tid före servering.

Ingredienser

10 bitar
  • 200 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 150 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl vetemjöl
  • smör och ströbröd till formen

Till servering:

  • florsocker till garnering
  • crème fraiche
  • fruktsallad med till exempel apelsiner, sharonfrukt, kiwi, druvor, fikon och granatäpple

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  2. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen. Rör i choklad och saffran.
  3. Grovriv mandelmassan. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, mandelmassa, citronskal och mjöl.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kallna och förvara i kylen.
  5. Pudra florsocker över kakan vid servering och servera med crème fraiche och frukt.