Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit kladdkaka – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 362 st har redan röstat

Kladdig kladdkaka med vit choklad. Riktigt gott recept på en kladdkaka som passar utmärkt att servera tillsammans med syrliga bär och lättvispad grädde.

Älskar du vit choklad är det här kakan för dig.

Vill du baka en glutenfri kladdkaka med vit choklad? Kolla in vårt bästa recept på en glutenfri kladdkaka och byt ut kakaon till vit choklad.

Ingredienser

1 kladdkaka
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop ägg och socker.
  3. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten.
  4. Rör (försiktigt) ner mjöl och vaniljsocker.
  5. Häll ner smeten i en smord form.
  6. Grädda i 15-20 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka).
  7. Pudra med florsocker och låt kladdkakan svalna innan du serverar med bär (hallon passar perfekt!).