Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit Kimchi (Baek Kimchi)

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Vit kimchi, eller Baek kimchi som det heter i Sydkorea, är en mild och fräsch variant på Sydkoreas chilistarka nationalrätt kimchi. Det finns många versioner på vit kimchi men generellt så består rätten av grönsaker och frukt som syrats i en fruktig saltlag.

Ingredienser

2 liter
  • 400 g salladskål
  • 1 päron
  • 100 g stjälkselleri
  • 1 gul paprika
  • 1 liten morot
  • 1 tsk ingefära, hackad
  • 2 msk russin
  • 1/2 msk pumpafrön
  • 1/2 msk solrosfrön
  • 400 ml hemmagjord päronjuice (ca 2-3 st päron)
  • 600 ml vatten
  • 3/4 msk havssalt

Så här gör du

  1. Dela salladskålen på längden i fyra delar och blötlägg den sedan i ca 3 -4 h i saltvatten (1 del salt till 8 delar vatten).
  2. Skölj salladskålen och låt den rinna av.
  3. Blanda vatten, päronjuice och salt till en lag.
  4. Dela salladskålen på bredden i ca 5 cm breda bitar. Gör tändsticksstora bitar av päronet och moroten. Skiva stjälksellerin i centimeter tjocka bitar. Strimla paprikan tunt. Tillsätt russin, solrosfrön och pumpakärnor till päronet och grönsakerna och blanda om.
  5. Lägg ingredienserna i en burk i lämplig storlek (ca 2 liter) eller flera mindre.
  6. Häll över lagen så att allt täcks och pressa ner ingredienserna så att allt är under ytan.
  7. Låt stå i rumstemperatur i ett dygn så att syrningen kommer igång och ställ sedan i kylen för att mogna i 5-7 dagar innan den äts.
  8. Håller sig i några veckor i kylen.