Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit chokladmousse med kokosflarn

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 150 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mascarpone
  • 1 dl lemon curd

Kokosflarn

  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk glukossirap
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor

Till servering

  • 1/2 dl lemon curd +1 msk vatten
  • riven vit choklad
  • citronzest
  • citronmeliss

Så här gör du

  1. Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull, häll den över chokladen och rör om tills den smält. Låt chokladgrädden kallna helt i kylen, gärna över natten. Tillsätt mascapone och lemon curd och vispa tills moussen är spritsbar. Lägg ett stort krustyll i en spritspåse och fyll upp med moussen. Spritsa i dessertskålarna ställ i kylen.
  2. Gör kokosflarnen. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt strösocker, glukossirap, vispgrädde och vetemjölet blandat med kokosflingor. Rör om tills det blir en tjock smet.
  3. Klicka ut smeten glest med en liten sked på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 8 minuter tills de får en fin knäckig färg. Ta ut plåten och låt de svalna, cirka 20 sekunder. Lossa flarnen och rulla dem ett och ett, runt en kavelpinne för att forma dem till rör. Det ska gå snabbt, annars stelnar de helt. Grädda hellre färre flarn på en plåt, än att värma dem igen i ugnen. Låt dem svalna på galler.
  4. Till serveringen: Värm och vispa lemon curd och vatten i en kastrull tills det blir en sås. Häll upp i en skål. Ringla över desserten strax före serveringen. Garnera med citronzest, riven vit choklad och citronmeliss.