Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit chokladkladdkaka – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 250 g vit blockchoklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • Topping:
  • 250 g hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form cirka 15x15 centimeter.
  2. Smält smöret och ta bort från värmen. Hacka chokladen fint och rör ner den i det varma smöret. Rör försiktigt tills chokladen smält.
  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mjöl och chokladsmeten i omgångar tills du har en slät smet. Fördela smeten i formen och strö över hallon.
  4. Baka på nedersta falsen i 30-35 minuter. Låt kallna och skär kakan i bitar.