Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit chokladcheesecake med rabarbermarmelad


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 125 g maryland cockies original
  • 50 g smält smör

Fyllning

  • 150 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g cream cheese, Philadelphia

Till servering

  • rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad


  • 200 g rabarberstjälkar
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk vatten

Så här gör du

  1. Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör ihop så att allt blandas. Tryck ut blandningen i portionsstora burkar. Ställ kallt cirka 30 minuter.
  2. Bryt chokladen i bitar. Värm grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladbitarna. Ta pannan från värmen och smält chokladen i den varma grädden under omrörning. Låt svalna, men inte stelna.
  3. Lägg cream cheese i en bunke och rör den mjuk med elvisp. Vänd ner chokladen och rör till en slät kräm.
  4. Fördela fyllningen i burkarna. Servera direkt eller låt stelna i kylskåp ca 1-2 timmar eller över natten. En klick rabarbermarmelad är gott till.
  5. Rabarbermarmelad: Ansa och skiva rabarbern. Mät upp rabarber, socker och vatten i en liten släpplättpanna. Koka under omrörning tills sockret löser sig. Koka marmeladen på ej för stark värme cirka 10 minuter. Låt kallna.