Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rocky road med vit choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Pistagenötter, bär, vit choklad och marshmallows blir läckert påskgodis. Får du inte tag i minimarshmallows, kan du använda vanliga och dela dem.

Ingredienser

12 skivor
  • 2 dl pistagenötkärnor
  • 500 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g minimarshmallows
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl gula russin

Så här gör du

  1. Hacka nötterna grovt.
  2. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna cirka 15 minuter.
  3. Koka upp och blanda i grädden till en slät massa.
  4. Häll hälften av chokladmassan i en avlång form, 8 × 20 centimeter, klädd med bakplåtspapper. Toppa med minimarshmallows, nötter, tranbär och russin. Fördela över resten av chokladmassan. Låt kallna i rumstemperatur. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp att stelna i 4–5 timmar eller över natten.
  5. Låt den stå i rumstemperatur cirka 30 minuter, då blir den lättare att skära i skivor.