Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vispad pannacotta med skogsbär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Vispad pannacotta

  • 1 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • ½ dl honung
  • 150 g bärpuré (mixade hallon, blåbär och björnbär)
  • 1 tsk citronsaft

Bärsås

  • 2 dl bär
  • 2 tsk honung

Tillbehör

  • bär, till exempel hallon, blåbär, björnbär och lingon
  • eventuellt mynta

Så här gör du

  1. Vispad pannacotta: lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
  2. Häll grädden i en kastrull, tillsätt vaniljpulvret och rör i honungen. Koka upp och dra av kastrullen från plattan.
  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den heta grädden. Rör om och låt svalna.
  4. Rör i bärpurén och citronsaften.
  5. Häll upp i en skål och ställ in i kylen över natten.
  6. Vispa upp pannacottan med en elvisp. Fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa upp i portionsskålar eller glas.
  7. Bärsås: mixa bären och honungen. Servera till pannacottan.
  8. Servering: garnera med bär och eventuellt mynta och ringla över bärsås.