Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Moccapannancotta med chokladsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Moccapannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk sötströ
  • 2 msk kakao
  • 1 msk starkt kaffe

Chokladsås

  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 msk vatten
  • 1 1/2 tsk sötströ

Tillbehör

  • kakaonibs
  • vispad grädde
  • bär, till exempel hallon

Så här gör du

  1. Vispad moccapannacotta: Lägg gelatinet i en skål kallt vatten i 5-10 minuter.
  2. Koka upp grädden med sötströ, kakao och kaffe i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen.
  3. Lyft upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma grädden och rör om tills de smält.
  4. Häll över till en skål och lägg på plastfolie och låt svalna. Sätt in skålen i kylen över natten.
  5. Chokladsås: Koka ihop alla ingredienser, vispa ihop såsen och låt den svalna.
  6. Servering: Vispa upp pannacottan och fyll i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa pannacottan i glas eller portionsskålar. Ringla över chokladsås och strö över kakaonibs. Servera gärna med vispad grädde och bär.