Moccapannacotta med chokladsås

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
Moccapannacotta
- 2 gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk sötströ
- 2 msk kakao
- 1 msk starkt kaffe
Chokladsås
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl kakao
- 1 1/2 msk vatten
- 1 1/2 tsk sötströ
Tillbehör
- kakaonibs
- vispad grädde
- bär, till exempel hallon
Så här gör du
- Vispad moccapannacotta: Lägg gelatinet i en skål kallt vatten i 5-10 minuter.
- Koka upp grädden med sötströ, kakao och kaffe i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen.
- Lyft upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma grädden och rör om tills de smält.
- Häll över till en skål och lägg på plastfolie och låt svalna. Sätt in skålen i kylen över natten.
- Chokladsås: Koka ihop alla ingredienser, vispa ihop såsen och låt den svalna.
- Servering: Vispa upp pannacottan och fyll i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa pannacottan i glas eller portionsskålar. Ringla över chokladsås och strö över kakaonibs. Servera gärna med vispad grädde och bär.

Du kanske även gillar
Populära recept