Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vintersallad med sötpotatis och halloumi

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Rostad sötpotatis

  • ca 600 g sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes
  • flingsalt

Sallad

  • 2 dl svart quinoa
  • 2 apelsiner
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 rödlök
  • 1 granatäpple
  • 2 avokado
  • 1 päron
  • 1 påse machésallad, 65 g
  • 2 förpackningar halloumi à 150 g

Så här gör du

  1. Rostad potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i grova bitar. Blanda olivolja, kryddor och flingsalt i en bunke. Vänd ner potatisen och blanda noga. Vicka upp potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Varmhåll.
  3. Sallad: Koka quinoan enligt förpackningen. Låt ånga av och varmhåll.
  4. Skala apelsinerna med kniv så de vita hinnorna försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Ta vara på 3 msk av apelsinsaften.
  5. Blanda apelsinsaften med olivolja, honung, salt och peppar. Skiva rödlöken tunt. Låt den marinera i dressingen cirka 20 minuter.
  6. Dela och gröp ur granatäpplet. Plocka bort de vita hinnorna. Skala och skiva avokadon. Klyfta päronet.
  7. Blanda quinoa, marinerad lök med dressing, apelsinklyftor, avokado, päron och potatis. Smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner machésalladen precis vid servering. Lägg upp på fat.
  9. Stek osten i olivolja och fördela på salladen. Strö över granatäppelkärnor.