Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vinterminestrone med kyckling och vitkål


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 200 g vitkål i strimlor (lättast med osthyvel)

  • 2 kycklingfiléer

  • 2-3 stjälkar blekselleri
  • 
1 röd paprika

  • 3-4 stycken Fond du chef, kyckling eller grönsak (s.k. buljongpuckar
  • 4 msk kokosolja
  • salt, peppar


Så här gör du

  1. Koka upp 1 liter vatten och ett par buljongpuckar i en stor soppgryta. Jag gillar dem för att de inte är lika salta som tärning eller pulver.

  2. Skär alla grönsaker och kyckling i strimlor och lägg ned alltsammans i grytan. Låt det hela sjuda, på medelgod värme i ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör med kokosoljan och smaka av med salt och peppar. Späd med mera vatten om det blir för salt.

  3. Toppa gärna soppan med de gröna toppbladen från blekselleri.
  4. 
Serverar du för en större grupp är det fint att lägga upp grönsaker och kyckling från soppan i djupa tallrikar och sedan slå den heta buljongen över alltsammans vid servering.