Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vintermacka med gravad lax & grönkål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Lagrad ost sätter sting på den varma mackan med grönkål och lax. Grönkål är verkligen en härlig och användbar vintergrönsak. Med gravad lax, äpple och lagrad ost blir det en god topping.

Ingredienser

4 stycken
  • 4 rejäla skivor danskt rågbröd eller kavring
  • 1 + 1 dl strimlad grönkål
  • 1 dl grovriven prästost
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 tsk skånsk grov senap
  • 3 msk hackad rödlök
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • cirka 150 g skivad gravad lax
  • 1 klyftat äpple
  • 2 msk hackad dill
  • cirka 8 skivor lagrad prästost

Så här gör du

  1. Mixa 1 dl grönkål, riven ost och rapsolja. Rör i resterande grönkål, kapris, senap och rödlök för hand. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Bred grönkålsröran på brödet. Lägg på laxskivor, äppelklyftor och dill. Toppa med ostskivor.
  3. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.