Revbensspjäll – enkelt recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
6 portioner
- 1 1/2 kg tunna revben (spareribs)
- 4 dl vatten
- 2 gula lökar
- 3 msk flytande honung
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk finrivet apelsinskal
- salt och nymald svartpeppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg revbenen i en plåt med höga kanter. Häll över vatten och lägg klyftad lök runtom. Salta och peppra.
- Täck formen med folie och baka i ugnen cirka 30 minuter.
- Tag ut och häll av spaden. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
- Blanda honung, tomatpuré och apelsinskal.
- Torka av revbenen och gnid in med blandningen. Glasera i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
- Skär upp i mindre bitar och servera på julbordet.

Du kanske även gillar
Populära recept