Logga in här

Revbensspjäll – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 179 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 1/2 kg tunna revben (spareribs)
  • 4 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg revbenen i en plåt med höga kanter. Häll över vatten och lägg klyftad lök runtom. Salta och peppra.
  3. Täck formen med folie och baka i ugnen cirka 30 minuter.
  4. Tag ut och häll av spaden. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
  5. Blanda honung, tomatpuré och apelsinskal.
  6. Torka av revbenen och gnid in med blandningen. Glasera i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  7. Skär upp i mindre bitar och servera på julbordet.