Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vinegret – rysk rödbetssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 5 färska rödbetor, eller köpta färdigkokta och skalade
  • ca 250 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 150 g frysta gröna ärtor
  • 4 saltgurkor
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl surkål
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • ca 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka de färska rödbetorna mjuka, låt dem svalna lite och skala dem sedan.
  2. Skala potatis och morot och skär dem i små tärningar. Koka tärningarna mjuka i vatten, men se till att inte koka sönder dem. Sila av. Koka ärtorna i någon minut och sila sedan av. Lägg alltsammans i en serveringsskål.
  3. Skär rödbetor och saltgurkor i små tärningar. Finhacka rödlöken. Rör ner alltsammans i skålen tillsammans med surkålen.
  4. Tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Rör om och låt salladen stå i minst 30 minuter i kylen före servering.