Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria vinbärsscones

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 3 dl glutenfri mix, till exempel Lailas mjölmix, glutenfri eller gör egen
  • 1 dl havregryn (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör, mjukt
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 dl vinbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smörj en muffinsplåt med smör (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Vispa i smöret med elvisp. Tillsätt ägg och gräddfil. Vänd i vinbären.
  5. Klicka upp smeten i muffinsplåten eller i muffinsformar.
  6. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, ta ut och låt svalna på ett galler.