Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vinbärskaka med vallmo

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vallmofrö
  • 2- 2 1/2 dl repade röda vinbär
  • 75 g kylskåpskallt extrasaltat smör
  • 1/2 dl mandelspån
  • 2 msk pärlsocker
  • smör och ströbröd till formen

Till servering

  • lättvispad grädde
  • extra bär, exempelvis röda vinbär och hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner det i smeten. Vänd ner vallmofrö för hand. Bred ut smeten i formen.
  3. Strö över bären och tryck ner dem lite i smeten. Hyvla över smör. Strö på mandelspån och pärlsocker.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad i mitten. Låt svalna och servera nygräddad.