Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vinbärskaka med kokos

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

1 fullstor springform
  • 125 g kokoslja
  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 1 ½ dl kokossocker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ½ dl röda vinbär

Så här gör du

  1. Smält kokosoljan i en kastrull och dra den sedan av plattan.
  2. Tillsätt övriga ingredienser (utom vinbären) i kastrullen och rör ihop till en smet. Vänd slutligen ned 1 ½ dl vinbär.
  3. Smöra och bröa en springform (helst med avtagbara kanter) med kokosolja och kokosflingor.
  4. Töm upp smeten och toppa med resten av bären. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.
  5. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.
  6. Låt svalna och servera sedan med vaniljgrädde!