Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vinbärschutney

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

1 burk
  • 1 l jordgubbar
  • 2 gula lökar
  • 4 dl repade röda vinbär
  • rapsolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 kanelstång
  • 1 1/2 tsk hela korianderfrön
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 1/2 dl rörsocker
  • ca 3 krm salt

Så här gör du

  1. Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken sakta i olja i en gryta utan att den tar färg, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt torkade kryddor och ingefära och låt fräsa med någon minut.
  4. Blanda i jordgubbar, vinbär, vinäger, socker och salt. Koka chutneyn utan lock tills vätskan kokat in, 20–30 minuter.
  5. Häll upp chutneyn på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att den hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.