Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Viltterrin med pistasch

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 portioner
  • 300 g viltfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 späck
  • 1 dl pistaschnötter
  • 4 äggulor
  • 4 dl grädde
  • 1 dl gula russin
  • salt och peppar
  • konjak, om så önskas

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka nötterna och fräs dem med löken i lite olja, låt svalna.
  2. Mixa färsen med salt i en matberedare. Mixa ner äggulorna, en efter en. Häll på grädden försiktigt. Om du vill ha en slät och len terrin, så passera färsen genom en nät sil.
  3. Blanda ner lök- och nöthacket samt russin i smeten. Smaka av med salt och peppar och gärna lite konjak!
  4. Klä en avlång form, cirka 1 1/2 liter, med plastfilm. Lägg skivorna med späck så att de täcker formen invändigt. Låt gärna späcket hänga lite över sidorna.
  5. Lägg i färsen i formen, släta till ytan och vik över späcket som hänger över sidorna. Plasta in terrinen. Baka den i ett vattenbad i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 67 grader.
  6. Kyl ner och låt den ligga i press 1 dygn. Skiva upp.