Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Viltskavsgryta – enkelt recept med mos

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g renskav

  • 1 liten gul lök

  • 3 msk smör/kokosfett

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 
salt & peppar

  • 200 g broccoli

  • 200 g blomkål

  • 1 dl majonnäs

  • 1 ekologisk citron
, rivet skal
  • 70 g sallatsblad


Så här gör du

  1. Fräs renskaven tillsammans med ­finhackad lök i smör eller kokosfett.

  2. Tillsätt vispgrädden och vinägern, smaka av med salt och peppar.
  3. 
Dela broccoli och blomkål i mindre bitar och koka mjuk. Häll av vattnet och mixa slät tillsammans med majonnäs. Riv ner citronskalet. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera med sallatsblad.