Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Viltköttbullar

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg
Viltköttbullar
Foto: Eva Hildén

Bästa sättet att testa smaken på köttbullarna är att göra ett stekprov. I det här receptet står viltfonden för sältan.

Ingredienser

40 köttbullar
  • 500 g viltfärs, till exempel älg
  • 1 gul lök
  • 1 medelstor kokt kall potatis
  • 1 ägg
  • 2-3 msk viltfond på flaska
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 3 msk grädde
  • 3-4 msk smör
  • 1-2 krm malen kryddpeppar

Till garnering:

  • rosmarinkvistar

Så här gör du

  1. Skala och finhacka löken. Skala och riv potatisen fint. Blanda ägg, lök, potatis, fond, rosmarin och grädde i en bunke. Blanda i färsen. Forma köttbullar och lägg dem på vattensköljt skärbräde.
  2. Bryn bullarna runtom i smör i en stekpanna i 4-5 omgångar. Lägg av dem på ett fat. Lägg sedan tillbaka köttbullarna i stekpannan och efterstek utan lock cirka 5 minuter, eller tills de är precis genomstekta. Krydda med kryddpeppar. Garnera med rosmarinkvistar.
Du kanske även gillar