Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Viltfärsbiffar med lingon & selleri- & potatisstomp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g viltfärs, av till exempel älg eller vildsvin
  • 200 g fläskfärs
  • 1 1 ⁄2 kalvbuljongtärning
  • 1 ⁄2 dl vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 nypa strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ⁄2 gul lök, riven
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ⁄2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • smör till stekning

Selleri- och potatisstomp

  • 600 g rotselleri
  • 400 g potatis
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • 1 ⁄2 paket bacon, cirka 70 g
  • 1 ⁄2 dl finhackad persilja
  • salt och nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 2 dl frysta lingon
  • smör

Garnering

  • bladpersilja

Så här gör du

  1. Blanda vilt- och fläskfärsen i en bunke. Smula ned buljongtärningarna och rör ned resten av ingredienserna. Låt färsen svälla i kylen i cirka 20 minuter.
  2. Gör under tiden stompet. Skala rotselleri och potatis och skär dem i bitar. Koka rotsellerin i 10 minuter i saltat vatten. Lägg sedan ned potatisen och koka i ytterligare 10 minuter. Häll av vattnet och ånga av rotsakerna. Mosa dem sedan med en potatisstomp och rör ned olivolja.
  3. Skär baconet i små tärningar och fräs dem knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda ned bacon och persilja i stompet och smaka av med salt och peppar.
  5. Forma färsen till cirka 12 mindre biffar och stek dem i omgångar i smör, i 3–5 minuter per sida på medelvärme. Håll dem varma under folie eller i ugnen på 100 grader.
  6. Fräs lingonen i smör i samma stekpanna som du stekte biffarna. Häll därefter lingonen över biffarna. Servera med selleri och potatisstompet och garnera med persilja.