Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vildsvinsytterfilé med kantarallsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 72 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Marinad till vildsvin

  • 1 kg vildsvinsytterfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 tsk torkad citronmeliss

Kantarellsås

  • 250 g kantareller
  • 250 matlagningsgrädde
  • 3 tsk vildfond
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt

Så här gör du

  1. Börja med att blanda ihop alla ingredisenser till marinaden till vildsvinet i en skål. Smaka av med salt. Häll över marinaden på köttet och låt stå minst 30min, hellst 1-2timmar
  2. Såsen: Smält smöret i en kastrull och fräs kantarellerna. Blanda sedan ner mjölet och slå över matlagningsgrädde och vildfond. Smaka av med salt. Låt stå på svag värme minst 30minuter.
  3. Vildsvin: Stek köttet på hög värme i en stekpanna för att få fin yta. Tillaga sedan i ugnen på 150grader tills att innertemperaturen är ca 65grader för medium