Logga in här

Vildsvinsinnerfilé med tryffelsås


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g vildsvinsinnerfilé

  • smör att steka i

  • salt, peppar ev viltkrydda

  • Till servering:

  • Grönsaker eller rotfrukter samt ugnsrostad eller kokt potatis, äppelchutney och äppel- och tryffelsås


Äppelchutney med chili


  • 1 kg helst syrliga äpplen

  • 1 gul lök

  • 1 röd chili

  • 3 cm färsk ingefära

  • 5 dl strösocker

  • 2 dl äppelvinäger

  • 1/2 tsk salt

Tryffelsås


  • 2 äpplen

  • 1 lök
smör
sky från köttets stekning + äppeljuice upp till 3 dl

  • 1 msk viltfond

  • 3 dl äppelcider
  • 
färsk tryffel efter smak eller några droppar tryffelolja

  • salt
  • 
maizena till redning

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Bryn filéerna runtom i smör i en stekpanna.

  3. Krydda med salt och svartpeppar (eller viltkrydda om man så önskar).

  4. Lägg den brynta filén i ugnssäker form och sätt in i ugnen. Låt köttet vara inne tills det är lätt rosa i mitten. Låt vila i folie innan du skär upp och serverar.

  5. 
Äppelchutney med chili

: Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar, finhacka chilin och hacka löken.

  6. Skala ingefäran och riv den.
 Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör om. Sjud försiktigt och rör runt tills frukten har mjuknat.
 Häll upp i rena små kärl.

  7. Tryffelsås
: 
Finhacka äpplen och skala och hacka löken. Spara några äppelbitar till garnering.

  8. Fräs äpplen och löken gyllenbruna i smör. Slå på all vätska inklusive fond och reducera till hälften.
  9. Sila såsen och red med majsena. 
Riv i den färska tryffeln eller ha i lite tryffelolja efter smak. Koka inte upp såsen efter att du haft i tryffeln, då försvinner smaken.
 Smaka av med lite salt. 
Lägg i de sparade äppelbitarna.