Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesiskt karamelliserad lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 laxfiléer utan skinn
  • 5 matskedar strösocker
  • 1 bit ingefära, skalad
  • 3 stora vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 röd chili, fint skivad
  • 3 msk thailändsk fisksås
  • 1 liten bunt koriander
  • 1 litet knippe salladslök, tunt skivad
  • vatten
  • jasminris till servering

Så här gör du

  1. Skär salladslöken i tunna bitar eller stavar och lägg i iskallt vatten. Skär även ingefäran i tunna stavar.
  2. Placera en stor stekpanna med hög kant eller en wok på medelhög värme. Lägg i socker och 2 msk vatten och koka i 5 minuter, rör runt i pannan då och då så det inte bränner tills du har en mörk karamell.
  3. Lägg i laxfiléer, vitlök, chili och ingefära, blanda ordentligt så allt täcks av den karamelliserade såsen.
  4. Häll i 50 ml vatten och fisksås och låt det koka. Sänk värmen och koka i 6-8 minuter tills laxen tillagas.
  5. Ta bort från värmen och garnera med koriander och salladslök.
  6. Servera genast.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.