Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 12 rispapper (ca 7.5cm x 15cm)
  • 400 g skalade räkor
  • 12 blad mexikansk koriander
  • 1 gurka
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 1 handfull vietnamesisk koriander
  • 1 handfull mynta
  • 1 handfull korianderblad
  • krispsallad
  • 1 handfull thaibasilika

Dippsås

  • 3 msk limejuice
  • 2 msk strösocker
  • 100 vatten
  • 2 1 ⁄2 msk fisksås (helst vietnamesisk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 små röda chilifrukter
  • 1 handfull korianderblad
  • 1 handfull mynta

Så här gör du

  1. Blanda limejuice, socker och vatten i en liten skål tills sockret är upplöst.
  2. Avsluta med fisksås och tillsätt finhackad vitlök och finhackad chili.
  3. Smaka av och justera smakerna så att du har en bra balans mellan surt, sött, salt och kryddig.
  4. Låt dippsåsen vila i rumstemperatur tills det är dags att servera.
  5. Blanda i finhackad koriander och mynta precis innan servering.
  6. Finhacka gurka, morot och salladslök.
  7. Placera rispapper, ett i taget, i en skål med ljummet vatten tills det är mjukt och böjbart. Fyll rispapperet med korianderblad.
  8. Fyll på med tre till fyra räkor och strö över finhackad gurka, morot och salladslök. Avsluta med ett par blad av vietnamesiskt het mynta, koriander, krispsallad och thailändsk basilika.
  9. Servera genast med den vietnamesiska dippsåsen.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

1 kommentar om "Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås"
  • Linnéa Björndahl
    Linnéa Björndahl

    Supergott och kul aktivitet med familjen. Jag tog bara en halv chili o det blev rätt starkt ändå.