Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesiska spring rolls

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 1 kruka kruksallad
  • 3 st morötter
  • 1/4 huvud rödkål
  • 2 st avokado
  • 3 st salladslökar
  • 16 st rispapper
  • Rejält med koriander
  • Rejält med thaibasilika
  • ev. färska räkor

Så här gör du

  1. Strimla morötter, rödkål och salladslök i fina strimlor. Här är ett ypperligt tips att använda sig av mandolin eller/och en julienneskalare. Skär avokado i ca 5 m tjocka skivor på längden.
  2. Hacka thaibasilika och koriander, blanda ihop.
  3. Häll ett lager vatten i en stekpanna tillräckligt stor så att ett rispapper får plats. Värm upp vattnet, det behöver inte koka. Lägg i ett rispapper i ca 10-15 sekunder, och lägg sedan upp det på en ren skärbräda eller annan platt yta.
  4. Börja med att lägga ett litet salladsblad i mitten av rispappret. Lägg på rödkål, morot, salladslök och avokado. Toppa med massa koriander och thaibasilika. Börja med att vika över rispappret längs ena långsidan, vik därefter in kortsidorna och rulla ihop till en rulle. Dela rullarna snett på mitten.
  5. Tips! Rullarna klibbar lätt ihop i varandra om de ligger tätt, för att undvika det kan du pensla på ett tunt lager neutral olja.