Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesiska pannkakor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1,2 dl rismjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk kikkoman soya
  • 2 st salladslök
  • 2 st Lime (Juice)
  • 1 dl fisksås
  • 1/2 st chili
  • 1 msk socker

Rostad sesammajonäs

  • 1 st Äggula
  • 1 msk risvinäger (eller vanlig vinäger)
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 300 g Salmalax
  • 1 pkt Mungbönor
  • 1 st gurka
  • 1 koriander
  • 1 mynta
  • 4 st salladslök

Så här gör du

  1. Pannkaka: Blanda alla ingredienser och vispa. Rismjölet kommer skinka till botten så viktigt att röra runt i smeten innan varje pannkaka görs. Stek pannkakorna i sesamolja.
  2. Majonäs: Lägg äggula och vinäger i en skål. Vispa nån minut så allt blandas. Addera rapsolja droppvis och öka sedan strålen när majonäsen har satt sig. Fortsätt sedan med sesamoljan. Rosta sesamfrön och salt i en panna. Mortla sesamfröna och addera till majonäsen. Smaka av med salt.
  3. Dressingen: Blanda ihop alla ingredienser och rör runt till sockret har löst sig.
  4. Övrigt: Skala och gröp ur gurkan och skiva i skivor, hacka salladslöken och örterna. Lägg tillsammans med mungbönorna i en skål. Precis innan servering slår du på dressingen, rör runt och låter dra någon minut.
  5. Skiva salmalaxen och servera allt vid bordet så man får bygga sin egen pannkaka.
1 kommentar om "Vietnamesiska pannkakor"