Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesiska pannkakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk, 3%
  • 2 msk japansk soja
  • 2 1/4 dl rismjöl
  • 1 dl finstrimlad salladslök, gärna den gröna delen
  • kallpressad kokosolja till stekning

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, mjölk och soja. Vispa ner rismjölet, lite i taget. Blanda i salladslöken.
  2. Låt smeten svälla cirka 20 minuter.
  3. Stek till små pannkakor i varm panna med kokosolja, cirka 2 matskedar smet per styck.
  4. Grädda på båda sidor tills pannkakorna stelnar och får en gyllenbrun färg.
  5. Pannkakorna går bra att varmhålla i ugnen på en plåt med bakplåtspapper.