Vietnamesisk Nudelsoppa – Rask Phở

Ingredienser
4 portion
- 3 st stjärnanis
- 5 st nejlikor
- 1 st kanelstång
- 1 st korianderfrön
- 5 st fänkålsfrö
- 2 l oxbuljong
- 1 st gul lök
- 20 g färsk ingefära
- 3 st färsk chili . delas på längden
- 2 tsk farinsocker
- 5 msk fish sauce
- 100 g böngroddar
- 4 salladslök
- 300 g lövbiff, marinerad
- 200 st risnudlar
- färsk koriander
- hoisinsås
- sriracha chilisås
Marinad
- 2 st chili
- 3 msk fish sauce
- 1,5 st lime saft
- 1 st vitlöksklyfa
- 2 tsk farinsocker
Så här gör du
- ** MARINAD* Mortla ihop alla ingredienser till lövbiffen. Lägg marinad ihop med lövbiff i en påse och marinera i 2-3 timmar (gärna över natten om det går)
- Rosta dem torkade örter (stjärnanis, nejlika, kanel, korianderfrö och fänkålsfrö) i en torr och varm kastrull. Rosta tills du känner en härlig aromatisk doft, men akta för att bränna örterna.
- Tillsätt oxbuljong, lök skuren i tunna skivor, ingefära skuren i tunna skivor och chili. Låt soppan sjuda i 15 minuter.
- Sil av soppan så du nu har en slät soppa fyllt med härliga smaker och en fantastisk doft.. Häll soppan tillbaka i kastrullen oxh smaka av med socker och fish sauce
- Kok nudlarna enligt förpacklningen. Skär salladslök i tunna skivor. Skär köttet i 2cm breda strimlar.
- Fördela nudlarna i djupa skålar tillsammans med böngroddar, det marinerade köttet, vårlök och färsk koriander. Häll på den varma soppan och servera detta med hoisinsås och den heta chilisåsen bredvid.

Du kanske även gillar
Populära recept