Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesisk Nudelsoppa – Rask Phở

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 3 st stjärnanis
  • 5 st nejlikor
  • 1 st kanelstång
  • 1 st korianderfrön
  • 5 st fänkålsfrö
  • 2 l oxbuljong
  • 1 st gul lök
  • 20 g färsk ingefära
  • 3 st färsk chili . delas på längden
  • 2 tsk farinsocker
  • 5 msk fish sauce
  • 100 g böngroddar
  • 4 salladslök
  • 300 g lövbiff, marinerad
  • 200 st risnudlar
  • färsk koriander
  • hoisinsås
  • sriracha chilisås

Marinad

  • 2 st chili
  • 3 msk fish sauce
  • 1,5 st lime saft
  • 1 st vitlöksklyfa
  • 2 tsk farinsocker

Så här gör du

  1. ** MARINAD* Mortla ihop alla ingredienser till lövbiffen. Lägg marinad ihop med lövbiff i en påse och marinera i 2-3 timmar (gärna över natten om det går)
  2. Rosta dem torkade örter (stjärnanis, nejlika, kanel, korianderfrö och fänkålsfrö) i en torr och varm kastrull. Rosta tills du känner en härlig aromatisk doft, men akta för att bränna örterna.
  3. Tillsätt oxbuljong, lök skuren i tunna skivor, ingefära skuren i tunna skivor och chili. Låt soppan sjuda i 15 minuter.
  4. Sil av soppan så du nu har en slät soppa fyllt med härliga smaker och en fantastisk doft.. Häll soppan tillbaka i kastrullen oxh smaka av med socker och fish sauce
  5. Kok nudlarna enligt förpacklningen. Skär salladslök i tunna skivor. Skär köttet i 2cm breda strimlar.
  6. Fördela nudlarna i djupa skålar tillsammans med böngroddar, det marinerade köttet, vårlök och färsk koriander. Häll på den varma soppan och servera detta med hoisinsås och den heta chilisåsen bredvid.