Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesisk kålsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 300-400 g rödkål
  • 1 dl hackad mynta
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 dl jordnötter
  • 1 asiatiskt päron

Dressing

  • 2 röda chilifrukter
  • 2 bananschalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk risvinäger
  • 3 msk pressad lime
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk solrosolja

Så här gör du

  1. Börja med dressingen: Kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Blanda risvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Rör tills sockret löser sig. Blanda i chili, schalottenlök och vitlök.
  2. Strimla kålen fint, med till exempel osthyvel. Blanda i kål och örter i dressingen. Täck med plast och låt gärna smakerna stå till sig en stund i kylen.
  3. Vid servering: Grovhacka jordnötterna. Skär päronet i tunna klyftor. Vänd ner jordnötter och päron i salladen.