Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesisk fisk med kokos och citrongräs – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g hel fisk, (sea bream, havsabborre) rensad och fjällad
  • 1 knippe färsk koriander, grovhackade
  • 2 röd chili, finhackad
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 2 citrongräs stjälken, trimmas och finhackad
  • 4-6 matskedar kokosmjölk
  • 2 lime
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Till servering:

  • jasminris

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 190 ° C. Rengör fisken, torka av den inifrån och ut med hushållspapper, se till fisken är fjällad. Använd en vass kniv för att skära tre diagonala snitt på båda sidor, snitt som bara är några millimeter djupa.
  2. Placera fisken i mitten ett stort folieark. Fyll insidan av fisken med färsk koriander. Blanda finhackad chili, ingefära, citrongräs med kokosmjölk, tillsätt lite mjölk i taget för att få en tjock trögflytande pasta.
  3. Krydda med salt och peppar och gnid denna blandning över hela utsidan av fisken och se till att det kommer ned i snitten på fisken.
  4. Skär sex tunna skivor från limen och skär resten till klyftor vid servering.
  5. Skjut en bit lime in i var och en av snitten på fisken.
  6. Slut folien luftigt som ett paket runt fisken och baka i 20 minuter i ugnen.
  7. Kontrollera om fisken tillagas - köttet ska vara ogenomskinligt och att känna sig fast vid beröring, baka ytterligare fem minuter om det behövs.
  8. Servera fisken direkt tillsammans med jasminris och limeklyftor.