Logga in här

Vetetortilla utan jäst

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 38 st har redan röstat

Ingredienser

20 bröd
  • 1 ,4 l vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver 60 g smör
  • 6 dl vatten, hett

Så här gör du

  1. Blanda torra ingredienser i en degblandare. Skär smöret i tärningar och blanda ner. Häll i det varma vattnet under tiden maskinen arbetar. Arbeta degen smidig med händerna. Låt degen vila i degbunken under en bakduk i 20 minuter.
  2. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela upp degen i 20 bitar. Forma varje bit till runda bullar och kavla ut cirka 3 millimeter tjocka bröd. Låt bröden vila i 5-10 minuter.
  3. Grädda bröden i en het torr stekpanna på båda sidor, tills de fått fin färg.