Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vetebullar med lemon curd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portioner
  • 50 g jäst
  • 850 g vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl kall mjölk
  • 150 g kallt smör
  • 2 tsk kardemumma

Lemon curd:

  • 4 st äggulor
  • 1 st citron, saften
  • 2 dl strösocker
  • 50 g kallt smör

Så här gör du

  1. Vetebullar
    Lägg alla ingredienser i degblandaren och kör igång på låg hastighet. Låt degen gå i 18-20 minuter tills den är riktigt smidig. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
  2. Ta upp på mjölat bakbord och baka ut den som små frallor, ca 25-30 st. Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa i rumstemperatur i 45 minuter. Baka av på 225 grader i 6-7 minuter.
  3. När bullarna svalnat spritsar du i en liten klick lemon curd med hjälp av en spritspåse och en tyll. Pensla bullarna med smält smör och vänd i strösocker. (Fyllningen kan du om du vill byta ut mot sylt eller vaniljkräm.)
  4. Lemon curd
    Vispa ihop ägg, socker och citronsaft i en kastrull. Värm upp under vispning men låt det inte koka. Vispa hela tiden tills krämen tjocknar. Ta från värmen och vispa ner det kalla smöret, viktigt att det är kallt så att kokprocessen avbryts i krämen. Häll upp krämen i en skål och låt svalna.