Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegowraps med tabouleh

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 4 st stora pitabröd
  • 1 krispsallad
  • 2 dl kokt bulgur
  • 3 tomater
  • 4 salladslökar
  • 1 grön paprika
  • 1 litet knippe slätpersilja
  • 1/2 mynta

DRESSING

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 krm salt
  • 1 nypa svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka bulguren efter anvisningar på paketet. Låt svalna helt.
  2. Skölj krispsalladen och klappa den torr med handduk. Lägg den åt sidan.
  3. Skölj och finhacka tomaterna och tärna dem smått. Rensa paprikan från kärnor och hinnor och tärna den med.
  4. Skölj och strimla salladslöken tunt. Hacka mynta och persilja fint med en vass kniv.
  5. Blanda ingredienserna till dressingen separat. Vänd sedan ner den med alla övriga ingredienser, utom krispsalladen, i en stor skål.
  6. Bred ut salladsbladen över de tunna bröden, gärna så att fransarna hamnar i överkant. Bred sedan ut taboulehn så jämnt du kan och rulla ihop brödet, ganska hårt från sida till sida.
  7. Lägg skarven nedåt. Knyt ett snöre eller linda en servett omkring wrapen så att den håller ihop.