Vegocurry med kokos och russin

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- cirka 750 g butternutpumpa
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liten purjolök
- solrosolja
- 2 msk finhackad färsk ingefära
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk gurkmeja
- 1 krm chiliflakes
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk kokosmjölk, 400 ml
- 2 msk grönsaksfond
- 1 burk gröna linser, 400 g
- 1 dl mjuka russin
- salt
- färsk koriander
Till servering:
- basmatiris
- mango chutney, gärna spicy
- rostade kokoschips
- turkisk yoghurt
Så här gör du
- Skala och skär pumpan i bitar. Hacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken.
- Fräs grönsakerna i olja i en gryta. Rör i kryddor och tomatpuré och låt fräsa med en liten stund.
- Tillsätt kokosmjölk och fond. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 20 minuter.
- Skölj linserna och låt rinna av. Blanda i linser och russin när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och strö över hackad koriander. Servera med tillbehören.

Du kanske även gillar
Populära recept