Veggie ramen med udonnudlar

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 1 broccoli
- 1 polkabeta
- 2 knippen udonnudlar
- 1 l grönsaksbuljong (lantbuljong)
- 2 limeblad eller zest från 1 lime
- 200 g edamamebönor
- 40 g färsk spenat
- 40 g mungbönsgroddar
- 1 färsk chili
- 1 dl wasabiärtor
Tillbehör
- räkchips (hoppa över räkchipsen om man vill ha helt vegetariskt)
Så här gör du
- Finfördela broccolin i buketter. Skala och hyvla polkabetan tunt. Koka nudlarna enligt förpackningen.
- Koka upp buljongen med limeblad och lägg i broccolin. Koka ett par minuter, lägg i edamamebönorna.
- Servering: Lägg spenat i botten på portionsskålar. Lägg i broccolin och edamamebönorna i skålarna. Häll på buljongen, lägg på nudlar, polkabeta, groddarna och strimla chilin fint och strö över. Servera med wasabiärtor och räkchips.

Du kanske även gillar
Populära recept