Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Veggie poké bowl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Här är en vegetarisk variant av poké bowls för dig som föredrar gröna alternativ. Ät den gärna med en kall och stark sås, till exempel sriracha eller katsusås.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl råris eller fullkornsris
  • 400 g tofu
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 200 g ostronskivling
  • rapsolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • eventuellt sesamolja
  • 2 avokado
  • 1 ananas
  • 1 carambola (stjärnfrukt)
  • 4 pitahaya
  • 1 tsk sesamfrön, vita
  • daikonkrasse eller solrosskott

Så här gör du

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Skär tofun i centermeterstora kuber. Blanda med tamarisoja och rödlök.
  3. Dela svampen i stora bitar, fräs bitarna i olja, salta och peppra. Droppa eventuellt på några droppar sesamolja.
  4. Skala och skär avokadon i kuber.
  5. Servering: Lägg upp riset i portionsskålar, lägg tofun, ostronskivlingen och avokadon i grupper. Garnera med ananasklyftor, carambola och pitahaya. Strö över sesamfrön och daikonkrasse eller solrosskott.