Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetariska sushirullar med blomkål

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 ⁄2 blomkålshuvud
  • 2 msk smör
  • 1 avokado
  • 2 salladslökar
  • 1 ⁄2 gurka
  • 2 noriblad

Dippsås

  • 2 msk limejuice
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 ⁄2 färsk chili, finhackad
  • 1 msk hackad koriander

Tillbehör

  • ärtskott
  • strimlat citronskal
  • ev sesamfrön

Så här gör du

  1. Riv blomkålen på ett rivjärn. Koka den rivna blomkålen i lättsaltat vatten i ett par minuter.
  2. Häll av vattnet och rör i smöret. Låt svalna.
  3. Skala och kärna ur avokadon. Skär den i tunna klyftor.
  4. Dela salladslökarna på mitten. Dela gurkan på längden. Kärna ur gurkan och skär den i centimetertjocka stänger.
  5. Bred ut blomkålsriset på noriarken. Lämna 1 1⁄2 cm av kortsidorna fria från blomkålsris.
  6. Lägg avokado i mitten, ovanpå blomkålsriset. Lägg på salladslök och gurka.
  7. Rulla ihop till två rullar. Linda in rullarna i plastfolie och låt dem vila i 10–15 minuter.
  8. Gör under tiden dipsåsen genom att blanda alla ingredienser till den.
  9. Skär upp sushibitarna med en vass kniv.
  10. Servering: Lägg upp sushibitarna på ett fat. Strö över skott och strimlat citronskal. Om man vill kan man strö över sesamfrön. Det är fint att blanda vanliga sesamfrön med svarta sesamfrön.