Vegetariska sushirullar med blomkål

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 PORTIONER
- 1 ⁄2 blomkålshuvud
- 2 msk smör
- 1 avokado
- 2 salladslökar
- 1 ⁄2 gurka
- 2 noriblad
Dippsås
- 2 msk limejuice
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk flytande honung
- 1 ⁄2 färsk chili, finhackad
- 1 msk hackad koriander
Tillbehör
- ärtskott
- strimlat citronskal
- ev sesamfrön
Så här gör du
- Riv blomkålen på ett rivjärn. Koka den rivna blomkålen i lättsaltat vatten i ett par minuter.
- Häll av vattnet och rör i smöret. Låt svalna.
- Skala och kärna ur avokadon. Skär den i tunna klyftor.
- Dela salladslökarna på mitten. Dela gurkan på längden. Kärna ur gurkan och skär den i centimetertjocka stänger.
- Bred ut blomkålsriset på noriarken. Lämna 1 1⁄2 cm av kortsidorna fria från blomkålsris.
- Lägg avokado i mitten, ovanpå blomkålsriset. Lägg på salladslök och gurka.
- Rulla ihop till två rullar. Linda in rullarna i plastfolie och låt dem vila i 10–15 minuter.
- Gör under tiden dipsåsen genom att blanda alla ingredienser till den.
- Skär upp sushibitarna med en vass kniv.
- Servering: Lägg upp sushibitarna på ett fat. Strö över skott och strimlat citronskal. Om man vill kan man strö över sesamfrön. Det är fint att blanda vanliga sesamfrön med svarta sesamfrön.

Du kanske även gillar
Populära recept