Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk spagetti bolognese

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g vegetarisk färs
  • 1 gul lök (stor)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • lite vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk torkad basilika

Till servering

  • spagetti

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten och riv på grova sidan av rivjärnet.
  2. Häll olivolja i en stor kastrull och värm på medelhög värme.
  3. Stek lök, vitlök och morot tills löken är glansig. Tillsätt tomatpuré och vegetarisk färs och rör runt.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, lite vatten samt den torkade basilikan och koka upp ordentligt. Salta och peppra.
  5. Koka tills såsen inte är vattnig - men inte heller helt torr.
  6. Koka spagettin 2 minuter kortare än vad det står på paketet och låt den sedan koka klart i såsen.