Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk senapsbiff med timjanlök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liten gul lök
  • 300 g tinad quornfärs
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 tsk worchesterhiresås
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 150 g kokt mjölig potatis
  • smör eller vegetabiliskt margarin till stekning

Timjanlök

  • cirka 600 g gul lök
  • 3 msk rapsolja
  • 2 lagerblad
  • 1/2 msk timjan
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken. Mjukstek den i smör. Låt kallna.
  2. Kör färs, lök, persilja, salt, peppar, ägg, fond, worchersterhiresås och senap i matberedaren.
  3. Vicka upp smeten i en bunke. Skala och grovriv potatisen. Arbeta in potatisen i smeten för hand. Låt smeten stå till sig i kylen minst 1 timme.
  4. Forma smeten till 8 biffar. Stek dem på båda sidor i smör.
  5. Timjanlök: Skala och skiva löken tunt. Mjukstek löken tillsammans med olja och kryddor i en gryta, cirka 30 minuter. Rör då och då, det är viktigt att löken inte blir brynt, den ska smälta ihop. Krydda med salt och peppar.