Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk rätt från Israel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Detta är ett recept som kommer från Israel. Jag personligen är svag för all form av äggplantsrätter det kan vara stek, bakad eller grillad. Äggplanta i sig har inte mycket smak, men denna rätt var rena upplevelsen. Att använda två stekpannor samtidigt för att tiden för matlagningen minskar med 5-10 minuter. det tar 20 minuter att förbereda och kokningen 1 timme. Jag skulle vilja säga att maten räcker för två personer.

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st äggplanta
  • 3 msk olivolja
  • 1 st gul paprika
  • 1 tsk kummin frön
  • 1 burk korssade tomater
  • salt
  • 1 tsk röd balsamvinäger
  • 0,5 tsk chili flakes
  • 1 tsk svartpepapr

Så här gör du

  1. Skala äggplantan i ränder. Ränderna med skinnet ska gå vertikalt från skaftet till änden. Skinnet hjälper äggplantan att hålla ihop
  2. Skär äggplantan i kuber.
  3. Häll 1 msk olja i stekpannan och stek äggplantsbitar på medelvärme. Det ska bli mjuka och det tar nästan 10 minuter.
  4. När bitarna börjar få en fin färg, häll över äggplantan i en kastrull.
  5. Skär paprikan i bitar och hacka vitlöken.
  6. Häll i olja i stekpannan och fräs paprikan med vitlöken i 2 minuter, eller tills vitlökslukten har försvunnit.
  7. Häll över paprikan i kastrullen.
  8. Blanda krossade tomaterna, kummin fröna, salt, röd balsamvinäger, chili flakes och peppar i en skål.
  9. Häll över krossade tomatsåsen i kastrullen.
  10. Låt blandningen koka och för att sedan sänka temperaturen och låt tomaterna små puttra på låg värme i cirka 1 timme.
  11. Servera varmt med kokt ris eller bröd.