Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk pytt med rödbetor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Pytt i panna med vegetariska smaker.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fryst tärnad potatis
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 bunte persilja
  • 4 ägg
  • 400 g rödbetor
  • 1 ,5 dl ajvar relish
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 4 msk rostad lök
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Börja med att blanda ihop ajvar och yoghurt till en härlig sås.
  2. Hacka lök, morot, rotselleri, paprika och finhacka vitlök. Stek i olivolja till mjukt. Lägg åt sidan på en tallrik. Stek sedan den tärnade potatisen i en het panna i olivolja till gyllen och frasig. Lägg sedan tillbaka de övriga grönsaker i pannan och låt att steka igenom igen. Salta och peppra. Hacka generöst med persilja och strö över.
  3. Stek äggen, endast på ena sidan i en separat stekpanna. Servera pytten med ägg toppade med rostad lök, rödbetor och den kalla ajvarsåsen.