Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk pumpachili

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • cirka 1 kg pumpa
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gröna paprikor
  • olivolja
  • cirka 1 tsk chilipeppar
  • 1 krm kanel
  • 1 krm muskot
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 flaska mörkt öl, 33 cl
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 burkar svarta bönor à 400 g
  • cirka 2 msk hackad inlagd jalapeño
  • salt

Gott till:

  • varma tortillabröd
  • turkisk yoghurt
  • tärnad avokado
  • tärnad mango eller papaya
  • koriander
  • hackad rödlök

Så här gör du

  1. Skala pumpan och skär i grova bitar. Hacka lök och vitlök. Fintärna paprikan.
  2. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja. Låt kryddorna fräsa med mot slutet.
  3. Häll på tomater, öl och fond. Blanda i pumpan. Koka under lock tills pumpan är mjuk, cirka 35 minuter.
  4. Låt bönorna rinna av. Blanda i bönor och smaka av med jalapeño. Fortsätt koka cirka 5 minuter. Krydda med salt. Servera med tillbehören.