Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk pastagratäng med basilika, aubergine och oliver

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g Penne pasta
  • 1 st Gul lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 1 Aubergine (ca 300 g)
  • 500 g Krossade tomater
  • 3 msk Tomatpuré
  • 150 g Kalamata oliver
  • 65 g Färsk bladspenat
  • 1 Färsk basilika
  • 250 g Mozzarella
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  3. Finhacka gul lök och vitlök. Svedda löken med lite olja i en stor stekpanna. Se till att det inte bränns vid.
  4. Tärna auberginen och lägg ner i stekpannan. Stek alltsammans på hög värme i ett par minuter tills det fått fin färg.
  5. Häll över krossade tomater tillsätt tomatpurén och oliverna. Låt såsen puttra samman i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt spenaten och klipp ner basilikan i tomatsåsen. Blanda väl.
  7. Rör runt den färdigkokta pastan med såsen och häll över i en ugnssäker form. Tärna mozzarellan och fördela den över pastan och såsen.
  8. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills osten smält och gratängen har fått en fin färg.