Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk pasta carbonara med brysselkål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Mycket av smaken kommer från osten så unna er en riktigt långlagrad ost.

Ingredienser

2 portioner
  • 150 g brysselkål
  • 2 st finrivna eller pressade ­vitlöksklyftor

  • 75 g vällagrad västerbottenost

  • 1 dl grädde
  • 1 st ekologiskt ägg
  • 150 g pasta
  • olivolja
salt och peppar


Så här gör du

  1. Koka pastan. Ansa brysselkålen och plocka bladen. Vispa samman ägg, grädde och ost. Fräs vitlök och brysselkål tills brysselkålen mjuknat. När pastan kokat klart, häll av vattnet och blanda ner äggblandningen och kålen. Rör kraftigt till en krämig konsistens. Smaka av med salt och rejält med nymalen svartpeppar. Servera.
1 kommentar om "Vegetarisk pasta carbonara med brysselkål"