Vegetarisk morot,spenat och keso lasagne

Evelina Borneling
Ingredienser
4 portion
Tomat och morotssås
- 1 tomatkross à 400 gram
- 3 rivna morötter
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk finhackad färsk oregano
- 0,5 msk koncentrerad grönsaksfond
- 3 msk Chilisauce
- salt och svartpeppar
- 1 Finhackad gul lök
Spenat och kesoröra
- 250 g keso naturell
- 300 g Upptinad frusen spenat
- salt och vitpeppar efter smak
- 10-12 lasagneplattor
- 2 dl riven västerbottensost
Server med
- Hemgjord ketchup, se mitt recept
- Grönsallad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp en stekpanna och fräs gul lök med vitlök. Eter några minuter häll på tomatkross, chilisauce, oregano och fond. Låt det puttra cirka ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda samman upptinad spenat med keso. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Varva morot/tomatröran med kesoröran och lasagneplattor i en ugnsform. Toppa med riven god ost. Gratinera lågt i ugnen cirka 30 minuter. Servera som den är med hemmagjord ketchup eller med en grönsallad!

Du kanske även gillar
Populära recept