Logga in här

Vegetarisk lasagne med rödvin och zucchini.

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

3 portioner
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Lök
  • 3 st Tomat
  • 2 dl Rödvin
  • 1 tsk Färsk Chili

Ostsås:

  • 3 msk Vetemjöl
  • 30 g Smör
  • 2 dl Riven Ost
  • 2 tsk Nymalen Vitpeppar
  • 1 tsk Riven Muskotnöt
  • 1 tsk Salt
  • 5 dl Oatlys iMat eller Mjölk

Övrigt:

  • Lasagneplattor
  • 1 st Mozzarella

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka lök, vitlök, zucchini, tomat och chili och stek det i en stekpanna.
  3. Tillsätt rödvin och låt det koka ihop på svag värme.
  4. Smält smör i en annan kastrull och vispa ned vetemjöl.
  5. Tillsätt iMat eller mjölk.
  6. Tillsätt salt, vitpeppar och muskotnöt.
  7. Ta vartannat lager med Zucchinisås/ostsås/lasagneplattor och fortsätt till formen är full.
  8. Smula över mozzarella och baka i ugnen i 20-30 min.